Home

P.V. Deuteren 1965 tot heden

Welkom op de site van Postduivenvereniging Deuteren onderdeel van het zeer sterke BCC. Een aantal duivenliefhebbers uit de Bossche wijken Deuteren, West 1 en 2 vormde 50 jaar geleden PV Deuteren jarenlang gehuisvest in Het Café van de Familie Couwenberg gelegen op het bultje aan de Oude Vlijmenseweg te ’s-Hertogenbosch. Veel van onze leden kennen dat nog en hebben daar altijd met plezier vertoeft, een biertje aan de bar een potje biljard het kon daar allemaal. Later heeft de vereniging met behulp van een aantal liefhebbers een oud Ketelhuis in de Echtenachstraat kunnen kopen en na een grondige verbouwing door de leden is men daar ingetrokken. Op deze locatie zijn we nog altijd gehuisvest.

lokaal_pv_deuteren

De vereniging bestaat op dit moment uit een 50 tal leden waarvan de meesten ook echt met de duiven meedoen op de vluchten. We zijn redelijk stabiel en ze noemen ons een jonge vereniging wat gezien de gemiddelde leeftijd bij  de andere verenigingen ook wel gezegd kan worden als we de grote groep liefhebbers bij ons van rond de 50 jaar rond zien lopen. Daar hebben we er nogal wat. Nog niet zo heel lang geleden kende ’s-Hertogenbosch nog een 6 tal verenigingen daar zijn er nu nog 2 van over. Laten we er met zijn alle voor zorgen de duivensport positief uit te dragen zodat dat op zijn minst zo kan blijven. Wij als vereniging mogen echter nog niet klagen , we hebben nog 50 actieve leden waarbij velen bereid zijn de handen uit de mouwen te steken en de werkzaamheden op vrijwillige basis nog altijd goed uit te voeren zijn. Oud en Jong is nog altijd samen actief, en dat is goed om te zien. Oud kan niet zonder jong en andersom evenmin. De duivensport in het algemeen zou eens moeten nadenken over de toekomst en ideeën moeten ontwikkelen om de duivensport verder te helpen. Zodat we nog jaren kunnen genieten van deze mooie sport.

Zoals in de eerste zin vermeld is de vereniging in 1965 opgericht en bestaan we dus binnen kort 50 jaar. Dat vieren we op 28 maart 2015 met onze leden en besturen van diverse verenigingen en organisaties. Gelukkig halen we deze mijlpaal en gaan we ervan uit nog vele jaren door te gaan als Postduivenvereniging Deuteren. Een commissie is druk bezig dit jubileum mogelijk te maken en eenieder een fijne dag te bezorgen. We staan dan stil bij 50 jaar Postduivenvereniging Deuteren en bij leden die door de jaren heen van groot belang zijn geweest voor de vereniging door hun inzet, doorzetten en vele werk. We staan ook stil bij het gegeven dat vele van hen inmiddels niet meer onder ons zijn maar moeten hen nog altijd dankbaar zijn, want waar zouden we zonder deze leden nu gestaan hebben. Gelukkig zijn velen nog wel onder ons en nog altijd zeer actief en op sommigen heeft leeftijd geen vat. Ze zijn nog altijd bereid de handen uit de mauwen te steken.

Wat zal de toekomst brengen? Bestaan we over 50 jaar nog? Bestaat de duivensport dan nog? Ik weet het niet, wat ik wel weet is dat we elkaar allemaal hard nodig hebben en we de duivensport met nieuwe ideeën en de inzet van ons allen wellicht nog vele jaren met plezier kunnen beoefenen.

Veel plezier bij het bezoeken van onze site, het lezen van al het nieuws over vluchten, kampioenen en al wat er te maken heeft in onze sport in onze mooie club.

duifje  Chez Ami  (Met vrienden)  duivenwagen

Robert Netten

Penningmeester P.V. Deuteren

Reacties zijn gesloten.