Home

PV de Spoorzoekers Helvoirt

Onze vereniging is opgericht op 1 februari 1948 en dus nu 67 jaar oud.
Dit is een beetje de leeftijd van de gemiddelde liefhebber in de BCC waarvan wij deel uit maken, maar dat zal niemand kunnen zeggen dat men dat niet weet.

Het is een kleine vereniging met precies genoeg leden om vereniging te zijn volgens de NPO regels.
In het verleden is het erg op en af gegaan met het aantal leden.
In het begin fase waren er lang meer dan 40 hokken in Helvoirt, maar dat is tot de jaren 1965 terug gezakt tot ongeveer 12.
In 1968 is er enige aanwas gekomen en door een gedeeltelijk nieuw en jonger bestuur liep dat aantal snel weer op tot ongeveer 30 hokken.
Hierna is het langzaam, zoals veel verenigingen, weggezakt tot klein clubje wat nog amper bestaansrecht heeft volgens NPO regels.

Klein maar wel een clubje dat flink meetelt in deze regio.
We hebben al jaren grote kampioenen in ons midden gehad en op dit moment zelfs een hele grote.
De laatste 2 jaar is de generaal kampioen van de BCC een lid van onze vereniging.
Ook in het grote spelverband van Oost Brabant telt hij mee voor de kampioenschappen.
Robbert met zijn vader Ad Pijnenburg laat ons week na week versteld staan met hun gigantische series die op bijna alle vluchten van welke discipline ook.
Wij zijn er trots op zo een team in ons midden te hebben.

Maar ja, ook bij ons wordt het steeds moeilijker om aan het aantal duiven en liefhebbers te komen om zelfstandige vereniging met eigen inkorfmogelijkheid te mogen blijven.
Met nog 6 hokken zijn we verplicht om allemaal iedere week in te korven en dat is voor enkele een zeer zware belasting. Dus we zullen maar zien waar het schip strandt.Maar voor dit jaar hebben we weer grote plannen en zullen jullie ons nog erg vaak op de uitslagen tegenkomen en dat is beloofd.

Reacties zijn gesloten.