Home

PV de Spoorzoekers Helvoirt

Onze vereniging is opgericht op 1 februari 1948 en nu dus 75 jaar oud.
Dit is een beetje de leeftijd van de gemiddelde liefhebber in de BCC waarvan wij deel uitmaken, maar dat is bij iedereen wel bekend.

We zijn een kleine vereniging met precies genoeg leden om vereniging te zijn volgens de NPO regels.
In de loop van ons bestaan is het erg op en af gegaan met het aantal leden.
In de beginfase waren er lang meer dan 40 hokken in Helvoirt, maar dat is tegen de jaren 1965 teruggezakt tot ongeveer 12.
In 1968 is er enige aanwas gekomen en door een gedeeltelijk nieuw en jonger bestuur liep dat aantal snel weer op tot ongeveer 30 hokken.
Hierna is het langzaam, zoals bij veel verenigingen, weggezakt tot het kleine clubje van nu.

Klein, maar wel een clubje dat flink meetelt in deze regio. Al jaren hebben we grote kampioenen in ons midden gehad en was de generaal kampioen van de BCC een lid van onze vereniging. Ook in het grotere spelverband van Oost Brabant telt hij mee voor de kampioenschappen.
Wij zijn er trots op zulke leden in ons midden te hebben.

Helaas wordt het wel steeds moeilijker om aan het aantal duiven en liefhebbers te komen om een zelfstandige vereniging te mogen blijven en ons inkorflokaal te behouden. Met ons huidige aantal vlieghokken zijn we bijna verplicht om allemaal iedere week in te korven. Voor sommige leden is dat een heel zware belasting. We gaan dus zien waar het schip strandt. Maar voor dit jaar hebben we weer grote plannen en zullen jullie ons nog erg vaak op de uitslagen tegenkomen. En dat is beloofd!

Reacties zijn gesloten.